Увид во гасоводен крак Неготино-Прилеп-Битола, Март 2019

“Го известивме премиерот и другиот дел од владината делегација дека на делницата Неготино-Битола имаме заварено 33км од гасоводот, 52км од отворената траса и над 75км решени имотно правни прашања. Проектот се реализира според предвидената динамика и ги правиме сите напори оваа година динамичниот план да се надмине.”- изјави Бајрам Реџепи, извршен директор на НЕР АД Скопје.