Завршна работилница Интерконекција Република Северна Македонија – Косово

Завршна работилница

,,Интерконекција Северна Македонија-Косово”

Денес, во хотел Мериот, се одржа завршна работилница на која присуствуваше заменик министерот за економија на Република Северна Македонија, Зоран Маневски, заменик министерот за економија на Косово, Гетоар Мјеку извршниот директор на НЕР АД Скопје, Бајрам Реџепи, претставници од проектните единици од двете држави, претставници од институциите и други.

На оваа завршна работилница консултатите од програмата IPF 9 од WBIF ја презентираа физибилити студијата пред претставниците од двете држави. Со реализацијата на овој проект се овозможува енергетско поврзување на двете земји, регионален развој на пазарот на гас и сигурност во снабдувањето.