Скопје – економски форум

На економскиот форум, што се одржа денес во Скопје, во присуство на премиерот на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на Косово, Албин Курти и на Црна Гора, Дритан Абазовиќ, на панелот за енергетски предизвици разговаравме за тоа што сме направиле да се диверзифицираат изворите на снабдување со природен гас и како да станеме целосно независни од зависноста на рускиот гас.