Бајрам Реџепи: Енергетиката е најмоќно геополитичко оружје, особено по руската инвазија

Во изминатиот период говориме за диверзификација на изворите за снабдување, но мислам дека најважното прашање е регионалната поврзаност, бидејќи ако видите различни земји од регионот, но и од Европа, секоја има различни извори на снабдување, истакна Реџепи, кој учествува на Делфи економскиот форум вo Грција.

Превземено од: MIA.mk