Посета на САД

Деновиве заедно со министерот за економија К.Бектеши и вицепремиерот за европски прашања Б.Маричиќ престојувавме во Вашингтон, САД. Се сретнавме со многу високи политички личности од САД и разговаравме за регионалната интеграција, перспективите на нашата земја и регионот, новите геополитички предизвици, развојот на енергетскиот сектор итн. Посетата ја завршивме со средби во Стејт департментот за разговор со Џефри Рос Пјат, помошник државен секретар за енергија, наш пријател и голем поддржувач.
БОГ ДА ГО Благослови НАШЕТО ПРИЈАТЕЛСТВО СО САД.