Новости

Реџепи: Регионот ја преживеа енергетската криза, пливаме во многу помирни и постабилни води

Енергетскиот сектор е во многу постабилна состојба, регионот ја преживеа енергетската криза и сега веќе пловиме во помирни води со стабилизирани цени, истакнува извршниот директор

Посета на ЕБРД во Лондон

Бајрам Реџепи, извршен директор на НОМАГАС АД Скопје, заедно со вицепремиерот Фатмир Битиќи и министерот за економија Крешник Бектеши, оствари средба во Лондон со генералната

Потпишан договор за надзор за Проектот за изградба на гасниот интерконектор помеѓу Република Северна Македонија и Република Грција

Во текот на денешниов ден се потпиша договорот за вршење на надзор над изградбата на гасниот интерконектор, помеѓу НОМАГАС АД Скопје и ДЕСФА С.А. од

Посета на САД

Деновиве заедно со министерот за економија К.Бектеши и вицепремиерот за европски прашања Б.Маричиќ престојувавме во Вашингтон, САД. Се сретнавме со многу високи политички личности од

Соопштение

НОМАГАС АД Скопје ги информира сите корисници на Системот за пренос на природен гас во Република Северна Македонија дека во согласност со Протоколот од Советувањето

Бајрам Реџепи: Енергетиката е најмоќно геополитичко оружје, особено по руската инвазија

Во изминатиот период говориме за диверзификација на изворите за снабдување, но мислам дека најважното прашање е регионалната поврзаност, бидејќи ако видите различни земји од регионот,

P-TECC (The Partnership for Transatlantic Energy and Climate cooperation)

P-TECC (The Partnership for Transatlantic Energy and Climate cooperation), е најважниот евро-американски енергетски состанок-форум каде се дефинираат најважните енергетски проекти и регионалната соработка. Денеска во

Скопје – економски форум

На економскиот форум, што се одржа денес во Скопје, во присуство на премиерот на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на Косово, Албин Курти и на

Завршна работилница Интерконекција Република Северна Македонија – Косово

Завршна работилница ,,Интерконекција Северна Македонија-Косово” Денес, во хотел Мериот, се одржа завршна работилница на која присуствуваше заменик министерот за економија на Република Северна Македонија, Зоран